täksi päiväksi olin suunnitellut laiskuutta, pientä ensiviikon suunnittelua ja TVn tuijottelua. päädyin muutamaksi tunniksi keräämään pulloja ystäväni kanssa. eilisen jäljiltä niitä löytyi muutaman kassin verran. tulimme myöhemmin lokoilemaan asunnolle.

hieman järkytyin hänen mainitessaan uudesta tatuoinnistaan. ennestään hänellä oli jo yksi pieni, kaksi vuotta sitten vanhempien luvalla otettu, mutta tämä uusin oli kolmisen kertaa suurempi. alkujärkytyksestä toivuttuani muutuin lähes kateelliseksi. kuva oli sävytetty ja sisälsi hieman väriäkin. se sopi hänelle täydellisesti ja kuvasi ystävääni täydellisesti. hinnaksi oli tullut 130 euroa.

olen jo kolmisen tuntia katsellut netissä kuvia tatuoinnesta ja hieman lukenut tietoakin. en ole ennen tiennyt paljoakaan tatuoinneista ja olen aina ollut täysin varma ettei yksikään kuva tule kehoani koristamaan. tilanne on tainnut muuttua, sitä ei tiedä kuinka pysyvästi. haluaisin kovasti jonkin tatuoinnin, sehän on tavallaan sillä kirjoittamattomalla listalla "mitä pitää kokea ja tehdä elämän aikana, sillä elämä on lyhyt ja tehtävää on paljon". tatuoinnin hankkiminen on varmasti listan kärjessä. vegasissa vihkimisen taidan tästä mielenmuutoksesta huolimatta jättää väliin.

löysin ihania kuvia ja ideoita. huomasin myös tatuoinnin ottamisen perimmäisten syiden jakavan mielipiteitä ympäri maailmaa. joidenkin mielestä tatuoinnin pitää olla yksilöllinen ja kuvastaa jotakin suurta. sillä pitää olla jokin merkitys kantajan elämässä. toisien mielestä taas syyksi riittää kuvan viesti tai yksinkertaisesti "koska se on hieno ja pidän siitä". mielipiteeni ei ole kummoinen, koska kokemusta läpi ajan kestävistä tatuoinneista ei ole. oman kuvani valitsisin sen mukaan mikä silmää miellyttää, mutta toki haluaisin keksiä sille merkityksen omien elämäkokemuksien kautta. pitäisin sen kuitenkin tarpeeksi yksinkertaisena; ihmiset näkevät kuvan ja ymmärtävät sen ilman selityksiä, syitä ja seuraamuksia. kannan sitä ikäni mutta en tunne kaikkia jotka sen näkevät. en halua vieraiden ihmisten tuomitsevan minua entisestään kuvan perusteella. myös paikka on vaikea valinta. itse en haluaisi sen olevan este esimerkiksi työnhaussa, joten ottaisin sen paikkaan jonka voi peittää. ajattelin lantion oikeaa puolta, melko alas. jos tatuointi olisi isompi se voisi jatkua kyljen puolelle. raskauden tai lihomisen kannalta se tosin on hankala sija tatuoinnille.

tätä pitää harkita tarkoin. ajattelin katsella pari vuotta josko löydän rahaa ja tarpeaksi miellyttävän kuvan. vaihtoehtona on myös englanninkielinen teksti joka on kulkenut mukanani vuosien ajan. se olisi varma valinta, sillä olen halunnut sen kulkevan mukanani vastedeskin, ikuisesti.